Inici | www.academia.cat | contacte | Avís Legal | Català · Castellano · English
Ho sentim, aquest contingut no està disponible en l'idioma actual

Webs d'interès

Al.lèrgia i Rinitis
ALLERNET
Plana americana dedicada a Al.lèrgia tant per profesionals com usuaris. Possibilitat d´accedir a fotollibreria, diapositives i pel.lícules.
ASTHMA AND ALLERGY ASSOCIATES OF FLORIDA
Plana per a metges i professionals, dedicada a l´al.l´ergia i asma. Interessant perque us dirigirà cap a altres links més específics de la patologia al.lèrgica. Edició en espanyol i anglès.
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ALERGOLOGÍA E INMUNOLOGÍA CLÍNICA
Destaca la possibilitat de consulta de la seva revista i un extens fons d´enllaços. Informació sobre la propera Reunió de la Secció d´ORL a Barcelona de 9 a 11 de febrer de 2006.
SOCIETAT INTERNACIONAL DE RINOLOGIA
Atractiva web de la Societat esmentada. Destaca la possibilitat de consulta de la revista de la societat, aixícom un extens fons d´enllaços (al.lèrgia, olfacte, revistes, forums de discussió etc.).
Alteracions de la Veu
MGH VOICE CENTER. Harvard Medical School
Plana web de el centre de Cirugia Laringea i Rehabilitacion de la Veu, (Prof. Steven Zeitels) del Departament de Cirugia de l´Hospital General de massachusetts. Proveïx maneig medic i quirurgic de tot
Alteracions de l´Equilibri
AMERICAN INSTITUT OF BALANCE
Web del American INstitut of Balance. Centre pel tractament multidisciplinar dels trastorns de l´equilibri. Material educatiu on -line.
BALANCE AND MOBILITY
Web informativa monogràfica de les alteracions de l´equilibri a nivell d´usuari no professional. Versió en castellà.
MENIERE´S DISEASE INFORMATION CENTER
Monogràfic sobre la malaltia de Menière tant pels professionals com per als pacients.
NEUROCOM. World on Balance
Plana molt completa sobre alteracions de la motilitat i de l´equilibri i la seva rehabilitació. Dades sobre tecnologia aplicada al diagnòstic i rehabilitació. Llistat de conferències i publicacions.
THE VESTIBULAR DISORDERS ASSOCIATION
Plana Web de l´organització sense ànim de lucre que dona informació al públic en general sobre les alteracions de l´equilibri. Plana en anglés.
Articulació Temporomandibular
HEAD AND NECK DIAGNOSTIC CENTER
Portal del Head and Neck Diagnostic Center, dedicat actualment, de forma monogràfica a la patologia de l´articulació temporo-mandibular (ATM)
Associacions de Malalts
ACAPPS:Associació Catalana per a la promoció de persones sordes
Associació d´ajuda sense ànim de lucre a persones amb dèficits auditius (inserció laboral, ajudes econòmiques per audífons, informació...)
AICE: Associació d´Implantats Coclears
Conté la revista Integració. Simulació de com sent un implantat coclear
APANSCE: Associació de Pares de Nens Sords a Catalunya-l´Espai
Plana Web adreçada a pares de nens sords. Ofereix recolçament, educació i ajuts per aquest colectiu.
CNSE: Confederación Nacional de Sordos de España
Web en castellà dirigida a persones sordes. Propugna el llenguatge de signes. Aporta adreces de interés, publicacions i oferiments de treball per a sords
FESOCA: Federació de Sords de Catalunya
Suport i Informació a les families amb fills o familiars sords
Beques i Ajuts
AATM
Agència d´Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques
BECAS.COM
Informació general sobre beques, cursos i borsa de treball de tots els àmbits.
IRO
Institut de Recerca Oncològica
Cercadors on-line
ALERTA BIBLIOGRÀFICA
Servei d´alerta bibliogràfica gratuit molt útil i senzill. Pots demanar tres tópics i la cadència de l´enviament a la teva adreça electrònica i cada setmana rebràs la informació tipus medline.
BIBLIOTECA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA
Biblioteca virtual de l´extens fons bibliogràfic de la Universitat de Barcelona. Conté la Biblioteca Digital de Catalunya.
CERQUES BIBLIOGRÀFIQUES: Universitat de Lleida
Sel.lecció de cercadors classificats en funció del tipus de recerca i la necessitat d´estar registrat o no per consultar-los. Ajuts i ensenyament per utilitzar cercadors.
FISTERRA. COM
Cercador de revistes de ciències de la salut
FUNDACIÓ BIBLIOTECA JOSEP LAPORTE
Biblioteca presencial, digital (Archives of Otolaryngology Head and Neck Surgery). Bases de dades bibliogràfiques (Medline, Ovid, Cochrane Library). Formació i Investigació.
HEALTHLINKS
Servidor per a consumidors de la salut i professionals que proporciona enllaços de serveis, productes, educació, hospitals i buscadors.
ORLEVIDENCIA
Portal on s´ofereixen múltiples enllaços a temes d´otorinolaringologia basada en la evidencia (guies clíniques, revisions sistemàtiques de temes ORL, publicacions, servei de preguntes-resposta).
OTORRINOWEB
Directori general de Internet específic per a ORL. Numerosos enllaços per seccions. Cercador d´ajuda Google
PUBMED. National Library of Medicine
Un dels cercadors bibliogràfics més utilitzats i coneguts creat per la US National Library of Medicine.
SCIENCE DIRECTE. Digital library of the future
Complet buscador bibliogràfic de la prestigiosa editorial Elsevier
THE AMERICAN ACADEMY OF OTOLARYNGOLOGY. ENT LINK
Imprescindible plana web per poder enllaçar amb multitud de links de la nostra especialitat, en especial referència a les Societats i Universitats nordamericanes.
THE COCHRANE LIBRARY. Update Software
Web de una de les bases de dades més completes de la literatura mèdica mondial anglòfona. Medicina basada en la evidència
U.S. NATIONAL LIBRARY OF MEDICINE
Libreria Mèdica més gran del mon. Informació bibliogràfica per a metges i públic general. Possibilitat de informació mèdica per al públic en castellà (Medlineplus)
WEBMEDLIT
Cercador bibliogràfic de les més prestigioses publicacions mèdiques a nivell mondial.
Cirurgia Plàstica
CIRURGIA PLASTICA FACIAL
Plana dedicada a la cirurgia plàstica facial on hi destaquen els "tutorials" o cursos monogràfics en imatges sobre tècniques de rinoplastia, otoplastia,... i més de 1200 fotografies de casos clínics.
Diccionaris terminològics
DICCIONARI ENCICLOPÈDIC DE MEDICINA
Segona edició del Diccionari Enciclopèdic de Medicina, duta a terme per l´Acadèmia. Consultes "on-line" dels termes en català, castellà i anglés.
TERMCAT: Centre de terminologia
Consultes específiques de qualsevol camp, en concret també de ciències de la salut, incloses les publicades al Diccionari d´Otorinolaringologia. Explicació i traducció català-castellà i anglés.
Faringe i Laringe
ACADEMIA AMERICANA DE METGES DE FAMILIA
Plana de l´American Academy of Family Physicians on hi trobareu una brillant revisió sobre les manifestacions del reflux gastroesofàgic a l´esfera ORL.
CENTRE PER LA INVESTIGACÍÓ DE LA DISFAGIA
Interesant plana del Centre per la investigació de disfagia. Podeu accedir a revisions sobre fisiologia i anatomia dels organs de deglució-fonació i a casos estudis.
ITONSIL.COM
Dedicada de forma monogràfica a la patologia adenoamigdalar i a la seva implicació en d´altres patologies ORL. Articles de revisió i actualització de la tècnica d´ablació parcial.
Glàndules Salivars
EUROPEAN SIALENDOSCOPY TRAINING CENTRE
Plana dedicada a l´estudi diagnòstic i tractament de la patología salivar des de les noves tècniques endoscòpiques. Informació del proper congrès que tindrà lloc a Suïsa el 12 i 13 de maig de 2006
Hospitals
CLINICA CAUSSE
Web de la prestigiosa clínica francesa del Dr. J. Causse. Monogràfica sobre patologia otològica. Visiteu atles iconogràfics i videos de tècnica quirúrgica.
CLINICA CLAROS
Plana Web d´aquesta prestigiosa clinica barcelonesa. Plana amb un disseny molt net i on podeu trobar infromació sobre la propia clínica, sobre els implants coclears i els cursos que desenvolupa.
FLORIDA EAR AND SINUS CENTER
Cal premer sobre "Service Menu" per obtenir informació sobre les ofertes de tractament mèdico-quirúrgic del centre. Inclou vídeos de cirurgia ORL. Presentació en castellà.
Hospital de Sant Pau
Servei d'ORL y Patologia Cervicofacial del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
HOSPITAL JOHN HOPKINS: Departament d´Otorinolaringologia
Web del departament d´Otorinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll de l´Hospital John Hopkins. Ofereix els departaments i patologies que inclou, novetats sobre línies de investigació pròpies.
HOUSE EAR INSTITUTE
Visió àmplia i ben ordenada de tot el que ofereix aquest prestigiós centre dedicat a l´Otologia i Otoneurologia. Educació, noves tecnologies i properes conferències.
INSTITUT GEORGES PORTMANN
Plana Web de l´Institut Portmann de Bordeaux. Plana en castellà. Informació general sobre el centre amb el seu butlletí semestral i totes les activitats que desenvolupa.
INSTITUT GUSTAVE ROUSSY
Plana Web del prestigiós centre de Paris especialitzat en la lluita contra el càncer.
MD ANDERSON CENTER. CANCER CENTER. Universitat of Texas
Plana Web d´aquest prestigiós centre americà, especialitzat en càncer de cap i coll. Cal accedir al departament de Càncer de Cap i Coll. Publicacions, línies de investigació i suport per a pacients.
Imatges
FOTO-WEB
Atles de imatges d´oftalmologia i otorinolaringologia. Promocionada per Alcon-Cusí. Més de 500 imatges fotogràfiques separades per temes. Accedirem a un apartat de Formació.
Industria Audiologia
AMPLIFON
Links d´ajuda professional. Informació a nivell d´usuari sobre adaptació protética auditiva. Informació a nivell professional sobre productes comercials.
AUDÍFONO.NET
Portal d´audiologia professional. Gran quantitat de recursos relatius a notícies, enllaços, llibres, centres i publicacions relacionades.
BIONICS
Informació completa per a usuaris i professionals sobre el Implant Coclear Clarion i sobre Bionics
GAES
Links d´ajuda professional. Informació a nivell d´usuari sobre adaptació protética auditiva. Informació a nivell professional sobre productes comercials.
IMPLANT COCLEAR NUCLEUS
Web dedicada als implants coclears Nucleus.
LAUDIO. Audifonos
Empresa fundada per Torres de Gassó dedicada a audiopròtesis.
MED-EL: Medical Electronics
Plana Web de l´empresa Medical Electronics amb informació sobre implantació coclear, dirigit a candidats i profesionals. Informació en castellà.
PHONAK: Hearing Aids
Plana Web de una de les principals empreses mondials fabricants d´audífons.
SALESA
Links d´ajuda professional. Informació a nivell d´usuari sobre adaptació protética auditiva. Informació a nivell professional sobre productes comercials.
Olfacte i Gust
TASTE AND SMELL
Imprescindible pels interessats en la patologia del gust i l´olfacte, inclou tota la informació sobre els tests clínics de diagnòstic i possibles tractaments.
Oncologia ORL
CANCER.COM
Plana web dirigida tant a usuaris com a professionals. En el darrer apartat hi trobareu informació en camps com l´educació, assocacions, cercadors bibliogràfics, revistes, etc.
ONCOLINK. Abramson Cancer Center
Web de la Universitat de Pensylvania. Clikant sobre Head and Neck Cancer, accedireu a actualitzacions sobre càncer de laringe, orofaringe, tiroides i paratiroides.
ONCOLOGÍA 2000
Portal d´oncologia en espanyol amb informació de tot tipus (incloent oncologia ORL) per a pacients i professionals
THE ORAL CANCER FOUNDATION
Atractiva plana del Servei públic nacional de salut dels EUA, dedicada a la prevenció, educació, investigació i suport de malalts amb càncer oral. Informació també en castellà
WORLD ONCOLOGY NETWORK
Excel.lent plana dedicada a l´Oncologia en general, on hi podeu trobar informació sobre tècnica quirúrgica, articles més rellevants en oncologia, atles, vídeos i associacions oncològiques.
Otologia i Audiologia
ACADEMIA EUROPEA D´OTOLOGIA I NEURO-OTOLOGIA (EAONO)
Web de l´Academia Europea que promou la formació i intercanvis científics de la cirurgia de base de cràni i neurotologia.
ACOUSTIC NEUROMA ASSOCIATION
Web de l´Academia Americana d´ORL dedicada a l´estudi, investigació i tractament del Neurinoma de l´Acústic
AMERICAN AUDITORY SOCIETY (AAS)
Web d´aquesta Societat Americana. Premeu sobre "Resources" i accedireu als enllaços més interessanst sobre patologia auditiva.
AMERICAN TINNITUS ASSOCIATION
Web d´aquesta associació. Informació a nivell d´usuari per recolzar les persones amb aquest patiment. Existeix informació en castellà. Es poden trobar les darreres novetats en el seu tractament .
AUSTRALIAN TINNITUS ASSOCIATION
Web de la Societat Australiana de l´estudi i tractament dels acúfens. Programes de recolzament i prevenció. Simuladors d´acúfens.
CREDAC: Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius "Pere Barnils"
Servei Educatiu adreçat a l´alumnat amb sordesa o trastorns del llenguatge i a les seves famílies.
HEAR-IT
Plana en castellà que informa sobre tot que interesa al pacient amb hipoacusia. Adaptació protética, causes de hipoacusia, autotest auditiu, enllaços.
NATIONAL INSTITUTE OF DEAFNESS AND OTHER COMMUNICATION DISORDERS
Plana de l´Institut Nacional de la sordesa dels EUA dedicada als trastorns de l´audició, equilibri, olfacte, veu i parla. Informació també en castellà
OTOACUSTIC EMISSIONS (OAE)
Portal monogràfic dedicat als estudis i desenvolupament de la tècnica de OEA. Aquest mes postes al dia sobre hardware i software per a OEA d´utilitat
THE EAR SURGERY INFORMATION CENTER
Plana dedicada a la patologia quirúrgica de l´orella amb excel.lents imatges sobre tècniques de l´especialitat pas a pas.
THE OTOLOGY GROUP
Web fundada l´any 1978. Un dels centres d´excel.lència en patologia ótica. Referències sobre Neurinoma de l´acústic, tumors de base crani o innovacions tecnològiques en ajudes auditives.
Publicacions
ANNALS OF OTOLOGY, RHINOLOGY AND LARYNGOLOGY
Podeu disposar dels abstracts, però per obtenir el tex complet cal activar la suscripció de la revista.
ARCHIVES OF OTOLARYNGOLOGY HEAD AND NECK SURGERY
Plana Web d´aquesta prestigiosa revista. Per accedir als texts complets cal suscripció. Accés als abstracts.
EAR AND HEARING
Revista oficial de l´American Auditory Society. Cal pagar per obtenir els texts de la revista.
ENT JOURNAL
Inclou monogràfics a text complet i gratuit. Actualment podeu consultar monogràfics sobre Otitis Mitja Tuberculosa, Potencials aplicacions de la cirurgia robòtica a ORL i cirurgia parotídia.
ENT LINX
Recomanable doncs hi trobareu entre d´altres coses, una sel.lecció dels "Top Otolaryngologic articles".
EUROPEAN ORL JOURNALS
Accés a la major part de revistes europees de la nostra especialitat, incloent revistes de parla hispana, que de moment no estàn activades.
INTERNET MEDICINE
Accedireu a totes les publicacions de l´editorial LIPPINCOTT WILLIAMS and WILKINS (llibres i revistes). La majoria funcionen amb pagament.
JOURNAL OF LARYNGOLOGY AND OTOLOGY
Publivcació de la Royal Society of Medicine britànica. Dsiponibilitat d´exemplars de la revista des de gener de 2000 a setembre de 2002. No text complet sense pagament.
JOURNAL OF PEDIATRIC OTORHINOLARYNGOLOGY
Web de l´Editorial Elsevier que conté la Revista Internacional Journal of Pediatric Otorhinolaryngology. Accés lliure a resums.
JOURNAL OF THE NATIONAL CANCER INSTITUTE
A més d´aquesta revista inclou moltes altres relacionades. Sempre per obtenir el text complet cal suscripció. Estadístiques actualitzades. Informació sobre nous tractaments.
NATIONAL LIBRARY OF MEDICINE AND MEDLINE
Interessant plana on podem consultar articles a text complet i una extensa col.lecció de llibres de l´especialitat
ORL-DIPS
Revista Internacional d´Otorinolaringologia. Fundada l´any 1973. Es poden trobar articles a text complet. Actualment cercador d´articles de la mateixa revista
OTOLARYNGOLOGY AND HEAD AND NECK SURGERY
Accés lliure on-line a index i resums del Current Opinion in Otolaryngology and Head and Neck Surgery
THE LARYNGOSCOPE
Prestigiosa revista de la nostra especialitat. Visiteu "online case studies" on trobareu nous casos mensuals no inclosos a la revista, amb imatges i discussions. Per text complet cal suscripció.
Sleep apnea i roncopatia
AMERICAN SLEEP APNEA ASSOCIATION
Web dirigida als professionals interessats en la malaltia. Informació professional, darreres publicacions, informació per a pacients.
RONCADORES ANÓNIMOS
Plana en castellà adreçada a usuaris no profesionals per la divulgació de la malaltia. Ofereix enllaços i un test d´autoavaluació sobre els simptomes.
VIGILIA Y SUEÑO
Plana de l´Associació Ibèrica del Son. Tres apartats: el referent a l´associació i les seves activitats, la revista "Sueño-Vigilia" amb els abstracts i la Fundació.
Societats
ACADEMIA AMERICANA D´AL.LERGIA OTORINOLARINGOLÒGICA
Web de l´American Academy of Otolaryngic allergy. Tota la informació de l´al.lergia que enllaça amb la nostra especialitat.
AMERICAN ACADEMY OF OTOLARYNGOLOGY. HEAD AND NECK SURGERY
Limita accés a apartat de socis. Cerca bibliogràfica. Indicadors clínics. Subscricpió a revista Otolaryngol. Head and Neck Surg. Informació a pacients gratuïta.
AMERICAN HEAD AND NECK SOCIETY
Interessants casos clínics explicats pas a pas. Informació per a pacients (com tenir cura de una traqueotomia, símptomes de un càncer de laringe).
AMERICAN LARYNGOLOGICAL ASSOCIATION
Plana Web d´aquesta associació. Revista oficial Annals of Otology, Laryngology and Rhinology.
AMERICAN SOCIETY OF PEDIATRIC OTOLARYNGOLOGY
Casos clínics en imatges on s´explica pas a pas el raonament diagnòstic i terapéutic. Informació sobre el proper congrés de la Societat al maig de 2006 a Illinois.
ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE LOGOPEDIA, FONIATRÍA Y AUDIOLOGÍA
Plana web de l´Associació Espanyola de Logopedia, Foniatria i Audiologia. Ofereix recursos com publicacions, cursos, borssa de treball.
ASSOCIACIÓ BRITÀNICA D´OTORINOLARINGÒLEGS I CIRURGIANS DE CAP I COLL
Web de l´Associació britànica d´otorinolaringòlegs amb informació i divulgació mèdica de l´especialitat a nivell d´usuari
IFOS: International Federation of Otolaryngology Societies
Ampli calendari de propers congressos. Informació sobre el proper Congrés Mondial a Sao Paulo lany 2009. Podeu accedir al calendari de l´Academia Americana d´ORL fins l´any 2009.
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE OTORRINOLARINGOLOGÍA
Accés lliure a l´apartat general i restringit a l´àrea de soci i professional. Cal un password que s´obté amb el numero de soci. Podeu accedir a la informació del proper Congrés Nacional de novembre.
SOCIETAT FRANCESA D´ORL
Plana oficial de la Societat Francesa. Cal omplir un formulari per tenir la clau d´accés i poder consultar des de publicacions, videos i forums de debat d´aquesta prestigiosa societat.
THE ASSOCIATION FOR RESEARCH IN OTOLARYNGOLOGY
Associació internacional de professionals i científics dedicats a la recerca en les diferents vessants de l´especialitat ORL. Engloba des de la recerca clínica fins a la recerca básica i experimental.
THE TRIOLOGICAL SOCIETY
Plana Web de la Societat Americana de laringologia, rinologia y otologia. Conté la publicació oficial (The Laryngoscope) limitat als membres de la societat. Abstracts sense càrrec.
Traqueotomia
AARON´S TRACHEOSTOMY PAGE
PLana Web dissenyada per C. Byssell i dedicada al seu fill que va portar cànula als 4 primers anys de vida. Informació amplia i de interés per a portadors de traqueotomia.

 

 

Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Major de Can Caralleu, 1-7 (08017) Barcelona. Tel. 93.203.10.50 FAX 93.203.26.18 - scorl@academia.cat